Nära till det mesta för ett gott liv

I Furulund samarbetar Aspelin Ramm, HSB Göteborg, Ikano Bostad, Partillebo, Vetro, Hökerum bygg och Partille kommun för att skapa en härlig plats att bo på för både nya och gamla Furulundsbor, där känslan av både stad och natur är nära. Här vill vi skapa en stadsmiljö med bra tillgängligheter där handel kan växa och etableras.

Nyfiken på Furulund?

I Furulund finns allt som du och dina nära behöver. Bara några steg bort – friluftslivet, stadslivet och livet i stort. Mer kvalitetstid och mer gemenskap.

Utöver de befintliga verksamheterna kommer vi att addera mer service för att ge Furulundsborna en så enkel vardag som möjligt. Ett av de första stegen är att Ica har etablerat sig på platsen. I framtiden kan vi komma att se fler serviceverksamheter så som frisörer, skomakare, restauranger etc.
I dagsläget vet vi att det kommer att byggas bostäder, men vi vet ännu inte vilken typ av bostäder det är som kommer att byggas. När det fastslagits vilken typ av bostäder som kommer att byggas kommer vi att presentera det på hemsidan.
När detaljplanen för Furulunds centrum antagits av kommunfullmäktige i Partille och har vunnit laga kraft, inleds ett stort stadsutvecklingsprojekt som kommer att ta cirka 10 år.